The Fashion Basement

Stel hier je vragen voor les 09/07 AFGESLOTEN

6 gedachten over “Stel hier je vragen voor les 09/07 AFGESLOTEN”

  1. Viviane Laebens

    Hallo,
    Patroontekenen, rok, neepverwerking lendenband/beleg:
    * bij het kiezen van methode, dezelfde methode gebruiken bij voor-en rugpand, toch?
    *bij onderverdelen van totale neepwaardes en dan nog eens per neep, bekom ik zo’n kleine waardes dat ik voor het dichtplooien van neep kies, is da ok?
    Wow, t is toch hersengymnastiek senne,
    Groetjes, Viviane

    1. Tamara Meulemans

      Hoi Viviane.

      -Ja, klopt! Inderdaad best dezelfde methode in een patroon toepassen.
      -Ja, de 2 methodes zijn allebei goed. Als je kleinere nepen hebt is het inderdaad het handigste om de nepen gewoon dicht te plooien. Helemaal oké!

  2. Goede avond
    Via mail heb ik je vandaag (7 juli) 3 foto’s gestuurd van mijn Odile.
    Geen enkele zoom heb ik gemaakt (hals, arm en zoom zelf). In de zijnaden voorzie ik splitten van 6 cm hoogte. Is dit voldoende of teveel? De zijnaden zijn nu met een grote rechte steek genaaid.
    Mijn vragen:
    – kan ik de zijnaden al definitief stikken? Zo ja, moet ik de rechte stiksels eerst verwijderen of mag ik er overheen stikken met een kleine zigzagsteek?
    – de zoom in de armsgaten lijkt mij moeilijk nl 2-maal 1 cm omplooien, mag ik éénmaal 2 cm plooien en stikken?
    – een platte bies van 2 cm is niet gemakkelijk (krult enorm). Moet ik deze bies eerst dubbel strijken en daarna de 2 buitenste delen naar binnen strijken?
    Vrijdag kan ik jammer genoeg maar een half uurtje de les volgen. De oudere buurman van verdieping 1 is zondag plots overleden en vrijdag is de begrafenis.
    Morgen ga ik de Turi broek nameten en kan ik misschien een voorlopig stofje kopen.
    Groetjes
    Paula

  3. Goede avond
    Net voor 9 juli voorbij is nog vlug een vraagje: ik wil de Turi broek maken, maar wel versmallen. Vanmorgen heb ik dat ook gevraagd maar iets is mij niet duidelijk. Ik stelde 10 cm voor aan de zoom, wordt dat dan 10 cm op het voorpand en 10 cm op het rugpand, in totaal 20 cm. Nu is de zoombreedte 60 cm.
    Misschien mag een antwoord verwachten?
    Groetjes
    Paula

    1. Hoi Paula!
      De zoom versmallen mag je zelf beslissen hoeveel je wil smaller maken. Als je 10cm in totaal wil, nemen we 2,5 aan elke kant weg. Dus 2,5 op binnenbeennaad vooraan, 2,5 zijnaad vooraan, 2,5cm binnenbeennaad achteraan, en 2,5 zijnaad achteraan. Dan is het 10 in totaal. Wil je 20cm versmallen mag dat ook. Dan doe je aan elke kant 5.
      Hoeveel je wil mag je dus zelf kiezen, en zoals we vanochtend zeiden kan je dit doen door bijvoorbeeld een goed zittende broek op te meten aan de zoom, of je lintmeter rond je been houden op een omtrek die je leuk vind.
      Ik denk zelf dat 20cm nog kan, maar meer lijkt me al best veel.
      Als je twijfelt: stel zeker hier je vraag!

Geef een reactie

Scroll naar boven