The Fashion Basement

Naaien zonder pasfouten

Herken jij het probleem van met veel liefde een kledingstuk maken maar uiteindelijk blijkt het toch niet goed te passen en draag je het niet?
Zo’n zonde van je tijd en energie.
Met een goed passend basispatroon overkomt je dit niet meer.
Alles wat je met je goed basispatroon maakt zit ook gewoon vanaf de eerste poging goed.

Naaien wordt zoveel leuker en sneller door dat je basispatroon goed past en je dus zeker bent van een goed pasvorm.
Pasfouten achteraf corrigeren is verleden tijd.

STAP 1

Het basispatroon is de meest vereenvoudigde vorm van een kledingstuk. Eens je een goed passende basis hebt kan je van hieruit alle soorten modellen van dit type basis maken zonder pasfouten.

Het is het vertrekpunt voor elk kledingstuk. Dus je hoeft maar 1x een basispatroon aan te kopen waarmee je dan verschillende modellen kan maken

Ons basispatroon bestaat uit een papieren A0 patroon inclusief begeleidende video’s om de basis aan jouw maten te kunnen aanpassen.

Bij de begeleidende video’s van ons basispatroon zitten ook alvast enkele basic modelintekeningen om je eerste kledingstukken te gaan maken.

STAP 2

Ben je klaar voor de volgende stap?
Dan kan je aan de slag met onze modelintekeningen. Dit zijn modellen van kledingstukken die je opbouwt in je basispatroon.
Je koopt dus geen papieren patroon maar wel de stap-voor-stap opbouw in videovorm om dit model zelf te tekenen in je basispatroon.
Hierin zit ook de naaivolgorde, zowel in video, als fotovorm inbegrepen.

De technieken die je leert tekenen in een modelintekening zijn uiteraard overal toepasbaar. Leer je bvb met de Arya blouse een kraag tekenen, kan je deze techniek ook toepassen voor alle andere modellen blouses. Het gaat dus om de kennis die je leert.

Met onze basispatronen en modelintekeningen kan je dus heel goed op maat werken zonder een patroon vanaf de eerste lijn zelf te tekenen. Het is dus een short cut voor wie graag wil leren patroontekenen maar deze stap nog niet durft zetten.

Doordat je de modelintekening zelf in je basispatroon getekend hebt, weet je heel goed welke technieken je voorzien hebt. Naaien wordt dus een stuk makkelijker en sneller omdat je alle denkwerk op voorhand hebt gedaan.

Scroll naar boven