The Fashion Basement

Stel hier je vragen voor de les van 30/06 AFGESLOTEN

6 gedachten over “Stel hier je vragen voor de les van 30/06 AFGESLOTEN”

 1. Nadine Tydtgat

  Dag Tamara,
  Ik heb mijn patroon van dat kleedje proberen aan te passen zoals je me uitgelegd hebt maar ik zit vast met mijn coupenaad onderaan. Ik moest een FBA van 1,5 cm doen en aan de hals en armsgat 1 cm wegnemen. Je had mij uitgelegd om dit in een keer te doen maar toen was ik helemaal in de war. Heb toen een tweede keer geprobeerd en heb eerst een FBA gedaan van 1,5 cm. Dat ging goed maar voor de wegname aan hals en armsgat wist ik niet goed waar te knippen. Mijn coupenaad is 1,5 cm breed of zou ik die aan de zijkant wegnemen? Ik zal je nog eens een foto van mijn patroontje opsturen via messenger om meer duidelijkheid te scheppen.

 2. Nathalie Eysackers

  Hey Tamara.
  Ik denk dat ik er nog niet helemaal ben voor het hemd. Zoals je voorstelde heb ik de afstand tussen de nek & onderkant mouwopening gemeten en vergeleken met het patroon. Daar zou toch zeker 5 cm tussen uit moeten. Omdat me dat toch echt veel leek, heb ik even vergeleken met het hemd thuis & kleinere maten van het patroon en dan is die 5 toch niet onrealistisch. Maar dat heeft wel veel effect op wat er met de mouw gebeurd, dus ik vraag me af hoe ik hier aan moet beginnen?

  Als ik juist meet zal ik trouwens ook de schouderbreedte moeten versmallen, maar met hulp van een filmpje uit de tutorial vault denk ik dat ik die moet inknippen tot de hoogte van de mouwonderkant en dan toeschuiven?

  Zou het kunnen dat dat ook de reden is waarom de trui die ik in het verleden maakte toch echt gigantisch leek en dat ik die aanpassing daarvoor ook zou moeten doen?

 3. Esther Mooij

  Hey Tamara,

  Ik ben een heel eind met mijn broek, maar nu bij de rits aangekomen. Ik vraag mij af hoe ik de juiste lengte kan bepalen? er staat 13cm in het patroon, maar zou het nog langer moeten omdat eea verlengd is?
  Een andere vraag, waarbij ik bij dit proefmodel maar wat geprutst heb, maar wat vast makkelijker kan: het achterpand moet aan het heup deel (van de zak) gestikt en dan de naad doorgestikt naar het heupdeel. Daarna pas moet de hele zijnaad gestikt worden. Dat geeft met spelden en vast stikken wel wat gedoe bij het startpunt. Uiteindelijk ziet het er prima uit, maar hoe kan dit makkelijk?

  Ik vind het netjes om de naden met de lockmachine af te werken, maar zoals bij een patroon waar misschien nog het een en ander aangepast moet worden maakt het de marge wel veel kleiner (als ik eerst zou locken en dan stikken). Hoe doe jij dat meestal?

 4. Barbara Van Melkebeke

  Dag Tamara,
  Ik ga de jas voor mijn dochter dus uit die regenboog stepvoering maken. Het patroon zegt dat ik 1,80m nodig heb voor een stofbreedte van 140cm. Nu zie dat die stof maar 135cm breed is, kom ik dan ook toe met 1,80m? Kan ik als voering benbergzijde gebruiken? Je sprak ook van een soort vulling om de jas dikker te maken, maar welke kan ik dan precies gebruiken? En heb ik dan evenveel stof nodig als voor de jas zelf?

  1. Hoi Barbara,
   Zeer waarschijnlijk kom je dan inderdaad ook nog toe met 1,8m, maar als je zeker wil zijn moet je de patroondelen even uitleggen op de vloer of een tafel, om zo te puzzelen en te meten. Dan ben je heel zeker.
   Je kan er een wattine tussen gebruiken. Dat is dezelfde vulling als die er al inzit, maar dan nog een extra laagje. Wattine (ookwel Dacron genoemd) bestaat in verschillende diktes en soms ook hoe dicht op elkaar gepakt de vezels zitten, dus ik raad je zeker aan om een luchtige, en dunnere variant te kiezen. Anders wordt het te dik, of te zwaar.

 5. Diane Oudermans

  Tamara,
  Een nieuw basis patroon. De voorkant redelijk goed bij hals heb ik 1,5 cm teveel. Maar de rug bij onderarm en mouw daar is nog verbetering aan? Foto’s in facebook groep

Geef een reactie

Scroll naar boven