The Fashion Basement

Stel hier je vragen voor de les van 21/07 AFGESLOTEN

6 gedachten over “Stel hier je vragen voor de les van 21/07 AFGESLOTEN”

 1. Jessica Ruijters

  Hallo Tamara,
  Graag hoor ik van jou hoe ik de afwerking van de broek het beste aanpak aangezien de beschrijving niet meer is dan: vouw de zoomwaarde om en stik vast. Ik kan hier zelf mee aan de slag maar liever leer ik het meteen goed. Knopen aannaaien kon ook ik al maar toch heb ik veel geleerd van hoe jij dit doet. Graag hoor ik wat stap voor stap vanaf het meten/afspelden tot en met het stikken de juiste werkwijze is:

  1. Een of beide pijpen afspelden? Bij één pijp afspelden, meet ik dan vanaf de kruisnaad naar beneden om aan beide pijpen dezelfde lengt te krijgen?
  2. Welke naadwaarde voor de zoom? In de beschrijving staat 3cm maar hij is te lang dus stof genoeg.
  3. Hoe stikken en afwerken.

  1. Tamara Meulemans

   Hoi Jessica!
   1)Meestal meet ik 1 broekspijp, tenzij iemand een duidelijk asymmetrische bouw heeft. Als ik de broekspijp afgespeld heb, meet ik hoeveel zoom ik omgeplooid heb, en doe hetzelfde bij de andere. Hoe langer een lengte, hoe makkelijker je verschil kan hebben bij het meten, dus bij het meten van de kruisnaad naar beneden kan je makkelijk een beetje speling in je afstand krijgen. Dus liever de korte zoom meten.
   2)Als je een dubbele zoom maakt (dus 2 keer omplooien) is 3cm idd een goede zoom. Als het een enkele zoom is, dan gebruik ik liever 4, of zelfs 5. Maar dat is enkel bij geklede broeken. Voor jeans/chino broeken gebruik je meestal een dubbele zoom.
   3)Daar zal ik vanavond iets meer over vertellen 😉

 2. Tine Vermeiren

  Hej Tamara
  Voor mijn bomberjas weet ik wat ik wil maken. Van de Kay jas LMV vind ik de lengte en de raglanmouw mooi, eventueel ook met paspel. Van Patty doo vind ik de kraag en de boord onderaan dan weer mooier. Gebiesde zakken of zakken in naad kan beiden voor mij.
  Neem ik dan als basispatroon best het Kay patroon of heb je nog een ander idee?
  Dankjewel alvast 😉

 3. Jessica Ruijters

  Hallo Tamara,

  Op welke dagen beantwoord je ook alweer onze vragen? Je hebt het een keer gezegd maar ik weet het niet meer. Aangezien we geen mail krijgen ben ik nu iedere dag aan het kijken wanneer er geantwoord is. Dat is best lastig dus zou je nog een keer willen aangeven op welke dagen onze vragen beantwoord worden?

  Dank je wel.

 4. Esther Mooij

  Hey Tamara,
  Ik wil een overhemd voor mijn man maken. Ik heb nu de download van de maten checklist. Is de overwaarde voor mannen het zelfde als voor vrouwen?

  Dankjewel!

Geef een reactie

Scroll naar boven