The Fashion Basement

Schouderbladneep en armsgat RP

2 gedachten over “Schouderbladneep en armsgat RP”

 1. Dorine Heijnen

  Hoi Tamara, ijs hebt gisteren even naar mijn corsage gekeken en geadviseerd om de schouderdaling aan te passen naar 1/2 cm. dat betekent toch dat ik dan een nieuw basiscorsage teken omdat dit invloed heeft op al de rest he. En ik zei je dat ik geen naaiwaarde had aangeknipt aan de mouw maar dat had ik wel gedaan; dus zal ik de schouder ook iets verlengen met 1 cm. Ik lees graag jouw reactie.
  Iets anders. Als jij in de drukte mbt nieuw project handjes nodig hebt bied ik me graag als vrijwilliger aan mocht het nodig zijn. Groetjes. Dorine

  1. The Fashion Basement

   Hoi Dorine ,
   We hebben inderdaad gezien dat de schouderdaling beter 1/2 cm zou zijn.
   Hiervoor hoef je niet perse een volledig nieuw corsage te tekenen want als je de schouderdaling aanpast en een nieuwe schouderlijn tekent, dan verschuift de schouderbladneep ook een klein beetje mee omhoog maar dat kan je gerust op je patroon aanpassen.
   Ook in het voorpand schuift de schouder en dus ook de cirkelslag van de neep op maar dit kan, als je wil, gewoon in het patroon aangeduid worden.
   Mocht je liever opnieuw beginnen met deze waardes om alles helemaal netjes te tekenen, dan mag dit uiteraard ook.
   De schouder verlengen lijkt me dan inderdaad niet slecht want als er nu wel naadwaarde bij zat, dan zal de schouder net een tikje kort zijn.
   In dat geval zou ik misschien toch ook de Vbr met 1 cm vermeerderen en bij de armsgat diameter deze weghalen, waardoor de verhouding lichtjes veranderd en we niet met een te groot armsgat achterblijven.

Geef een reactie

Scroll naar boven