The Fashion Basement

Workshop Pattern Hacks

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

5 gedachten over “Workshop Pattern Hacks”

 1. vicky van den Oever

  Tamara , mijn welgemeende complimenten. Met veel enthousiasme op 8 juli meegekeken, al is alles voor mij nog hogere wiskunde 😉 en vandaag de replay afgekeken (met pauzes over meerdere dagen). Kan niet beloven dat ik gelijk er wat mee ga doen… maar vond het heeel leuk om te zien en wie weet wat ik er mee doe. merk dat ik nog veel basis eerst moet leren vooraleer ik dit durf toe te passen en dan ook nog goed durf te naaien. tekenen en uitvoeren zijn twee aparte dingen. Misschien eerder eens met kinder kleding deze pattern hacks proberen…kijken of ik kids van kennissen hiervoor kan lenen 😉
  Bedankt nogmaals. Heb veel geleerd. Wat is dit toch een mooie hobby.

 2. Nathalie Eysackers

  Hey Tamara. Ik ben nog eens gaan terugkijken in de presentatie, omdat ik met een vraagje over broeken zat, maar dat staat er niet in. Is er een makkelijke/correcte manier om broekspijpen aan te passen? Als ik bijvoorbeeld een bootcut wil aanpassen naar een meer rechtlopend/smaller model; hoe pak ik dat het best aan? Aan de zijkant wegnemen, inknippen of… ? En doe je dat dan aan voor- en achterpanden evenveel of is er een verhouding die gerespecteerd moet worden?

  1. The Fashion Basement

   Hoi Nathalie!
   Als je broekspijpen wil versmallen of verbreden wordt dit meestal gelijk verdeeld over de kanten. Bijvoorbeeld: in het patroon is de broekspijp 45cm breed en je wil naar 35cm zakken. Dan wil je 10cm versmallen, en doe je dit door 5cm in voorkant en 5cm in de rugkant te nemen. Dat wordt dan nog eens verdeeld over 2,5cm aan de ZN en de binnenbeennaad.
   Als je een meer drastische verandering doet, dan moet je wel oppassen.
   Als je bijvoorbeeld de broekspijp vrij veel wil verbreden zal je meer aan de ZN toepassen dan aan de binnenbeennaad. Als je veel verbreed bij het binnenbeen, dan gaat er te veel stof zitten tussen de benen, en dat draagt niet aangenaam. Er zijn geen waardes die ik daar kan opplakken, want alles hangt af van de beginsituatie van de broekspijp. Bij een heel smalle broek kan je iets meer toevoegen, en bij een rechte broek zal het wat minder zijn omdat er al meer stof is vanwege het model.

Geef een reactie

Scroll naar boven